Miksi lajitellaan

Lajittelun ja kierrätyksen avulla meistä jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin. Kierrätys säästää huomattavan määrän primääriraaka-aineita, kuten puuta, öljyä ja hiiltä. On kuitenkin vaikea kierrättää oikein, jos ei ole riittävästi tietoa. Näiden sivujen avulla haluamme auttaa sinua löytämään oikeita tapoja lajitella ja kierrättää.

Monet päivittäin käyttämämme materiaalit tai tuotteet, kuten paperi, muovi, alumiini, lasi ja elektroniikka, voidaan lajitella ja kierrättää. Materiaaleja voidaan hyödyntää monin tavoin, ja useat ostamamme tuotteet valmistetaankin kierrätysmateriaalista. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi nenäliinat, kananmunapakkaukset, muovimukit, huonekalut, ruuvit ja tölkit.

Jätteen jatkokäsittely riippuu jätteen laadusta. Osa jätteestä on lajiteltu ja osa jätteestä menee sellaisenaan energiaksi, eli se poltetaan. Jätettä voi siis hyödyntää erinomaisesti esimerkiksi kaukolämmön polttoaineena. Lajittelun avulla poimitaan talteen hyötymateriaalit. Lajitteluohjeista löytyy neuvoja jätejakeiden lajitteluun ja käsittelyyn.

Kun kaipaat lisätietoa jätehuoltoon liittyvissä asioissa, käänny ihmeessä Remeon ammattilaisten puoleen. Autamme mielellämme, jotta lajittelu sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja voit rauhassa keskittyä nauttimaan elinympäristösi viihtyisyydestä. Myös kuntien jäteneuvojat antavat tietoja jätteiden käsittelystä.

Arvioi sivustomme

* vaadittu kenttä